Belépés
Csutortok
... Eletveszely!!!!!!!!!!!!!!
Aztan nagynehezen elerkezett az ido a suti kesziteshez. Volt egy zacsi,abban volt por,azt kellett osszekeverni 4 teaskanal vizzel.Hat kicsit folyosra sikerult. valahogy kicsit tobb vizet adtunk hozza. Es ezutan ki kellett volna nyujtani sodrofaval. De nem ment.Mivel tul folyos volt. Na nagy nehez valami sikerult,de ekkor jott a kovetkezo gond...
Hatlapos
... lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .

Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő 5tetés kanál lisztet 1 kanál kakaót keverünk össze s felhabarjuk ¾ liter tejjel. Közzé öntjük a pirított cukornak és állandó keverés...
Citromkrémes palacsintatorta
... kerüljön. Forró sütőben átsütjük, majd kih...
Citromkrémes torta
... tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjü...
Epres mandulaálom
... kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
mandula



ELKÉSZÍTÉS

A sziruphoz 1 dl vizet a cukorral felforralunk. 2 percig kislángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 perci...
Kávés fatörzs
... megsütjük. Amikor kész, nedves ruhával letakarjuk, és kiborítjuk a formából. Levesszük róla a zsírpapírt, a tésztát szorosan feltekerjük, (mint a piskótatekercset), és kihűtjük. A sziruphoz 1 dl vizet a cukorral felforralunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a rumot. A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra, fehéredésig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a v...
Rumos meggyes-csokis fatörzs
... verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk. A masszát a kivajazott tepsibe simítjuk, és készre sütjük (kb. 15 perc). Amikor kész, tiszta, nedves konyharuhára borítjuk, és rögtön feltekerjük. 1 dl vizet a cukorral felforralunk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a pálinkát, és kihűtjük. 8 szem meggyet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A tésztát kibontjuk, zsírpapírra tesszük, és a pálin...
Szicíliai cassata
... lapot, likőrrel ezt is meglocsoljuk, zsírpapírral lefedjük, és 4 órára hűtőbe rakjuk. A papírt levesszük, és a tortát kipattintjuk a formából. A mázhoz a porcukrot, a citromlevet és 1 dl vizet addig melegítünk, míg a cukor elolvad. Simára keverjük, és ezzel a torta tetejét bevonjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon. A maradék cukrozott gyümölccsel díszítjük.[/...
Kávéhabtorta
... és 10 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk, lehántjuk róla a papírt, és nedves konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a zselatint beáztatjuk fél dl hideg vízbe. Fél dl vizet felforralunk a cukorral és a kávéval, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a likőrt és a puha zselatint, olvadásig keverjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt félkemény habbá verjük, 3 evőkanálnyi...
Helló mindenki !
... alaposan megmosott citom
3 tojás
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor

Elkészítés:
A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. (Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak...
Kivis desszert
... megmaradt fél kilónyi adagból, ez lesz a díszítés a tetején. A maradék gyümölcsöt adjuk hozzá egészben a püréhez. A krém elkészítéséhez olvasszuk fel a fehér csokit, és öntsük rá a forró vizet, majd tegyük a mikróba 1 percre közepes erősségre. Ha nincs mikrója, a tűzhely pont olyan jól megteszi. Keverje folyamatosan, amíg egyenletes nem lesz a krém. Verjük fel a tojássárgákat és a...
A töpörtyűkészítés titkai
... zománcozott vasedényben vagy más, ép zománcú edényben sütjük. (Rézüstben nem szabad!) Az edényt kétharmadig töltjük meg az olvasztandó szalonna- vagy hájdarabokkal, és kilónként fél deciliter vizet öntve alá, kis lángon sütjük. (Azért kell hozzá a víz, mert a szalonna a gőzben megpuhulva jobban kiengedi a zsírt.) A zsiradékot folyamatosan kevergetjük, kezdetben ritkán, később egyr...
A téli arcápolás 13 szabálya
... időszakot.

1. Tisztítás
A tisztításhoz mindig enyhe, kímélő termékeket használjunk. A legjobbak a tisztítótejek.

2. Ne dörzsöljük!
Mosdásnál óvatosan itassuk le a vizet egy frottírtörülközővel. Soha ne dörzsöljük, mert ettől még jobban kipirosodik a bőr.

3. Használjunk arcvizet!
A tisztítás után alkoholmentes arcvizet kenjünk a...
Szauna
... a szauna!
Az ajánlott hőmérséklet: 80-90 Celsius-fok. Kezdők az alsó padokra feküdjenek, ott alacsonyabb a hőmérséklet.
Ha túl száraznak érezzük a levegőt, locsoljunk egy kis vizet a kövekre. A szaunázást még kellemesebbé teszik a dézsa vízébe kevert illatos olajok. (Például fenyő, eukaliptusz, menta.)
A legfontosabb szabály: csak addig tartózkodjunk a szaunában,...
Rákóczi-borfánk
... liszt, 1 dkg só, 1 dkg kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula.

A borkrémhez: 5 tojás, 1 liter tokaji furmint, 14 dkg liszt, 5 dkg mazsola, 15 dkg kristálycukor.

1. A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, majd addig hevítjük még, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként hozzáke...
Rigó Jancsi
Hozzávalók:
Tészta: 7 tojásfehérjéhez 6 evőkanál hideg vizet és 13 evőkanál kristálycukrot teszünk. Ebből kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját. Ezután 4 evőkanál kakaót és 9 evőkanál lisztet adunk hozzá, folytonos habverés közben. Erősen kivajazott, lisztezett nagy tepsiben két lapot sütünk belőle, hogy ne legyen vastag a tészta. Krém: 2 evőkanál zsel...
Növényi eredetü tejföl
GYORS SZÓJATEJ

1 csésze főtt szójabab
3 csésze víz
1 evőkanál méz
1 /4 teáskanál só
esetleg kis vaníliás cukor

A főzővizet le kell önteni a babról. A hozzávalókat magas fordulaton öszszeturmixoljuk. Ezzel a jól bevált módszerrel ízletes szójatejet lehet nyerni egy-két perc alatt, ha mélyhűtőben, hűtőben, esetleg befőttesüvegben elté...
ÚJDONSÁGOK 1
... készítményt fejlesztett ki a száraz bőrűeknek. 11 zsírsavból álló biolipidet tartalmaz az újdonságnak számító Nutritic, amely erősíti a bőr természetes védekező képességét, visszatartja a vizet, védi a bőrt a külső hatásoktól, enyhíti az érzékenységet, finomítja a bőrfelületet. Egy felmérés bizonyította, hogy használata után a bőr 90 százalékkal feszesebb, 94 százalékkal rugalmasa...
Eper, a tavasz első csodája


Van, aki az epret nem szereti? Szerintem egyszerűen nem lehet, nem szeretni, lédús, finom, illatos, friss, édes, ízletes, és vidám, piros színével jókedvre hangol. Az eper, a tavasz első gyümölcse. Lassan elérkezik az eper szezonja, ami a valóságban nagyjából májustól június elejéig tart, de manapság már hamarab...
Stíriai metélt
... zsemlemorzsa

Először is áztassuk be a mazsolát rumba vagy ízlés szerint gyümölcslébe
vagy gyümölcsteába esetleg vízbe, valamint tegyünk fel egy nagy fazékba
enyhén sós vizet melegedni.
Amíg az felforr gyúrjuk meg a tésztát. Ehhez törjünk össze villával egy
tálban 50 dkg túrót, adjunk hozzá egy egész tojást, fél dl tejfölt, egy
csipetnyi sót és a...
1 2 3 .............45 46 ......67 68 .......89 90 91 
Címkék: Rigó Jancsi, GYORS SZÓJATEJ, töpörtyűkészítés titkai, téli arcápolás, tavasz első, suti kesziteshez, kovetkezo gond, pirított cukornak, vajjal gyorsan, masszából golyót, cukorral habosra, cukorral felforralunk, tűzről levéve, megtisztított eper, narancslével turmixoljuk, tésztát szorosan, tésztához adjuk, kivajazott tepsibe, többit kettévágjuk, tésztát kibontjuk, papírt levesszük, tortát kipattintjuk, cukor elolvad, torta tetejét, krém megszilárduljon, maradék cukrozott, zselatint beáztatjuk, puha zselatint, tejszínt félkemény, citromokat beletesszük, maradék gyümölcsöt, krém elkészítéséhez, fehér csokit, forró vizet, tűzhely pont, edényt kétharmadig, olvasztandó szalonna-, gőzben megpuhulva, zsiradékot folyamatosan, tisztításhoz mindig, tisztítás után, ajánlott hőmérséklet, alsó padokra, dézsa vízébe, legfontosabb szabály, sóval feltesszük, edény falától, tojások sárgáját, hozzávalókat magas, száraz bőrűeknek, újdonságnak számító, külső hatásoktól, felmérés bizonyította, eper szezonja, valóságban nagyjából,
© 2013 TVN.HU Kft.